mandag 16. februar 2009

Nitroxkurs

I går hadde vi dykk 2 på nitroxkurset.  Vi dykka saman med ein som tok trimix 2. så vi vart mest liggande å kike på handsaming av decoflasker og krandrill. var omlag som å sjå på ei fotballtrening (berre 10 gongar meir interessant). Eg og Simon Finnøy øvde oss på oppdriftskontroll medan vi skreiv på skriveblokka. Vi trente og på "frog-kick", "helicopter turn" og "back kick". Bakoversymjing er ikkje så enkelt som det kanskje høyrest ut som.

Det var 4-5 grader i vatnet (kaldt å dyppe andletet!), og vi hadde vel ei maksdybde på rundt 10 meter. Poenget med kursa er ikkje å dykke så djupt vi kan, men øving på teknikkar. Dess utan er det vanskelegare å øve på grunnare djup, fordi ekspansjonen av lufta er dobbelt så stor, eller skjer dobbelt så fort på 10 meter enn på 20m.

Sikta var god. Etter dette dykkert har eg bestemt meg... Tørrhanskar skal anskaffast. Fingrane vart etter kvart SVÆRT kalde. 

alt i alt eit svært interessant kurs. No gjenstår det berre å ta teorieksamen. Den går sikkert bra:) Er ikkje av dei mest avanserte har eg høyrt:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar